Снимка: Reuters, архив
fallback

Възрастна жена в Търговище пусна през балкона 2250 лева и 250 евро заради телефонна измама, съобщиха от МВР.

Вчера по стационарен телефон 65-годишна жена от Търговище получила обаждане от мъж, който се представил за служител на "Криминална полиция" към Дирекцията в Търговище.

Жената била помолена да съдейства на полицейските служители в провеждането на операция за задържане на извършители на телефонни измами.

Жената пуснала през балкона 2250 лв. и 225 евро, завити в кърпа. Спазила е заръката на "криминалиста" да стои далеч от прозорците на жилището, заради опасност от стрелба. Случаят се разследва в досъдебно производство.

Заради продължаващите опити за телефонни измами и в Област Търговище от МВР отново напомнят на гражданите под никакъв предлог да не дават пари на непознати хора, поискани им по телефон.

При получаване на подобно обаждане е необходимо незабавно да се свържат с телефона за спешни повиквания 112 и със свои близки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

риторично

преди 6 години

До До 14 риторичноПонякога звънят, не се обяснявам, не питам нищо. Казвам, че е грешно са набрали и затварям.

15

@14

преди 6 години

Няма да те пропуснат и твоя ред ще дойде и чукай на дърво да не се хванеш, че кой знае какъв номер може да ти спретнат. На мен измамници ми звъняха за пръв път когато бях на почти 40 години и се досещам откъде ми имаха телефона. Първо уж беше роднина, после не знам какво си, накрая каза, че е следовател еди-кой си и това в един телефонен разговор. Заплаших ги, че ще разбера кой звъни, та затвориха и след малко се обадиха да се извиняват. Повечето хора щяха да се хванат още при роднината,хитри са

14

До 14 риторично

преди 6 години

Не ти звънят, защото не са попаднали по някакъв начин на твоя телефон. Бъди сигурен, че ако ти звъннат преживяването е много стресиращо, независимо дали ще те измамят или не. На теб не ти ли звънят от време на време хора, които не би трябвало да ти знаят телефона, защото на мен ми звънят горе-долу веднъж в месеца и обикновено първият ми въпрос е: откъде ми знаете телефона? Като започнат с лъжите, ги отрязвам, а те или проучване някакво уж правят или нещо друго. Откъде ми знаят името и телефона?

fallback