Снимка: Facebook
fallback

На бой, заплахи и дрога бил подложен от съкилийници в затвора Жоро Инкасото, за да издаде къде е скрил милионите от дръзкия обир преди пет години. Милионера обаче устоял на насилието и не продумал. За да измъкнат нещо от него, затворниците търсели серум на истината, с който да го принудят да говори, твърди "България днес".

Георги Енев стана известен през 2012 година, когато задигна 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил, който шофираше.

Тогава Енев, прочул се после като Жоро Инкасото, а впоследствие и като Жоро Милионера, се кри две седмици в горите около Пловдив, а после сам се предаде на полицаите. Той призна за кражбата, но така и не каза къде са парите. Тайната остава неразбулена и до днес.

Oще по темата

Енев бе осъден на 12 години затвор, от които е излежал 5 години.

Малко след като попадна зад решетките, се заговори, че алчни пандизчии са започнали да го притискат да каже къде са парите. Първи на опашка се наредили изпечени рецидивисти, които пробвали с насилие да го накарат да говори. Методите им обаче ударили на камък.

Енев е бивш командос с две задгранични мисии зад гърба си. Освен това той всеки ден поддържал форма с вдигане на щанги и лицеви опори в затвора. Физическата сила и перфектните умения в ръкопашния бой помагали на Жоро да се отърве невредим при няколко схватки с останалите пандизчии, разказвали запознати.

След като не успяли да го сплашат с бой и насилие, пандизчиите опитали с изнудване. Те заплашили Енев, че ще отвлекат майка му, ако не пропее къде е скрил парите. И тук обаче не успели. Милионера намекнал на бандитите, че ще им отмъсти жестоко, ако направят нещо на близките му. Освен това той се затворил в себе си и отказвал да говори със семейството си, за  да не им навреди, разказват още запознати с живота в Пловдивския затвор.

Затворниците обаче не спират с опитите си. След множество обсъждания те решили да накарат Енев да говори с помощта на химически вещества. Първоначално обмисляли да го дрогират с хашиш или LSD, но консултация със "специалисти" ги разубедила, защото методът не е сигурен.

Тогава им хрумнало да ползват известния от шпионските романи "серум на истината". Химикалът с неизвестна субстанция е използван от КГБ и ЦРУ през студената война, за да накара заловени шпиони да проговорят.

Пандизчиите в Пловдивския затвор имат още 7 години, за да "разговорят" Инкасото.

Зад решетките Енев се е хванал на работа. От началото на годината се труди в мебелния цех, което му дава възможност да намали наказанието си, защото два изработени дни се броят за три излежани.

След като изтърпи половината от присъдата си, Милионера ще има възможност да поиска от съда и предсрочно освобождаване.

Молбата му може да бъде уважена, ако е работил, спазвал е дисциплината в пандиза, не е имал провинения и наказания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

)))))))))))))

преди 6 години

Ми помощници на Жорката , спокойно може , за някоя и друга пачка да резнат главите най-напористите.

58

Анонимен

преди 6 години

До хахаЩо, ти ли ще му пречиш. Може и той да може да им пречи.

57

Иво

преди 6 години

по-скалъпена статийка не бях чел, серум на истината в затвораверче прекалила си с вестник феномен моме

fallback