Снимка: Булфото, архив
fallback

11-годишното момче, което вчера се простреля с ловна пушка в Стрелча, се е самоубило. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Категорично се отхвърля версията за случаен инцидент.

Oще по темата

Арнаудова обясни, че са открити видеофайлове в телефона на детето, които сочат, че инцидентът е бил планирано самоубийство.

По нейни думи на въпросните видеа момчето е записало послания към родителите си.

Видеозаписите сочат за това, че то е решило да сложи край на живота си.

Те са били записани няколко часа преди фаталния изстрел. Арнаудова добави, че случаят поставя много въпроси, по които разследващите работят.

Един от тях е било ли е склонявано детето да посегне на живота си, както и как се е добрало до оръжието.

"В огледа е установено, че касата, в която е следвало да бъде съхранявано оръжието, е отворена. Тя е в заключено положение, но вратичката е отворена. Как детето се е добрало до оръжието за нас е загадка", каза тя.

Утре за Стрелча заминават психолози, които да помогнат за разкриване на мотивите детето да сложи край на живота си и да разговарят с негови близки и приятели.

Според адвоката Людмил Ангелов контролът над оръжията в България е изключително труден, тъй като КОС – Контрол на общоопасните средства – няма достатъчно човешки ресурс, за да окаже качествен контрол върху носенето, използването и съхраняването на всички оръжия в страната.

"Ако притежателят на оръжие или боеприпаси не е съвестен, то законът се обезсмисля", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Силвия

преди 6 години

Не говорете за тормоз от страна на родителите на момчето, защото в действителност са едни прекрасни хора, които се грижеха изключително добре за детето. Моля ви, като не знаете за какво става въпрос не се изказвайте неподготвени. Надяваме се да се установи причината каква е, защото ние в Стрелча не можем лесно да го приемем. Не можем да повярваме, че това прекрасно дете вече го няма!

72

Стрелча

преди 6 години

Детето беше и все още е много обичана от свойте близки. Те са добри хора и добри родители, не са го тормозели дори обратното обичат го и го обсипваха с грижи. Много ви моля като не познавате детето и неговото семейство НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ и не побликувайте нищо . Целият град е в траур и всеки го изживява много трудно. Благодаря ви за разбирането

71

Анонимен

преди 6 години

До 72 Ти пък. Не знаеш ли колко в хубаво в казармата.Правят те мъж,учиш се на ред.Този филм показва нагледно това.

fallback