Снимка: bgonair.bg
fallback

Вече е наближило времето, в което похитителите на Адриан Златков би трябвало да се свържат със семейството му. Това каза в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR бившият градски прокурор на София Николай Кокинов.

Oще по темата


Седми ден младият мъж е в неизвестност, след като бе свален от автомобила си край село Герман, където се намира семейната къща на Златкови.

Детайли от разследването не са известни, тъй като МВР реши да пусне информационна завеса над случая, за да не се навреди на работата на следствените органи.

Широко разпространената в последните дни теза е, че обичайната практика на похитителите, ако Адриан наистина е бил похитен, е да се свързват с близките в рамките на 48 часа. Но според Кокинов сега е моментът, в който е възможно да се осъществи връзката.

Все пак той призна, че забавянето не би следвало да е в полза на извършителя на престъплението:

"Никой похитител няма интерес да бави твърде много и да задържа жертвата си, да не говорим, че това повишава риска от това да бъде разкрит, тъй като този човек, който е отвлечен, трябва да се храни, да се намира някъде, да се охранява. Интересът е двупосочен - нито похитителят има желание да бави твърде много преговорите, нито семейството, пък и то е на ръба на психическото оцеляване", коментира Кокинов.

По думите му вариациите на откупа могат да са от парично заплащане до определено действие или бездействие от страна на семейството.

Относно работата на служителите на МВР, които работят по случая, Кокинов посочи:

"Не мисля, че са безсилни. Тук всичко става много бавно и внимателно и е обусловено от комуникацията и най-критичната точка за похитителите е моментът на предаване на парите. Но това пък е и най-благодатната точка за разследващите, защото това всъщност е единственият пункт от извършването на това престъпление, в което има контакт и някаква връзка между извършител и разследващ. Тук е моментът при едно майсторство на колегите от МВР да си свършат както трябва работата и да стигнат до извършител".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

Ужас!

18

qwer

преди 6 години

Все още ли има хора които мислят, че това е отвличане ? Бройте го за мъртъв младежа, това си е мафиотско разчистване на сметки, никакво отвличане за пари не е, бащата да разкаже какви ги е вършил сред бандитските среди, за да помогне на хам'авата българска полиция, която е безсилна да се справи с ман'галите, па камо ли с това мафиотско престъпление !

17

Анонимен

преди 6 години

най-критичната точка за похитителите е моментът на предаване на парите. Но това пък е и най-благодатната точка за разследващите,................защо, и за тях ли ще има?

fallback