Снимка: Булфото, архив
fallback

11-годишното момче от Стрелча, което почина след изстрел от ловна пушка, се е самопростреляло в главата, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Според него става въпрос за нещастен инцидент. Пушката е била законно притежавана от бащата на детето.

Oще по темата

"Ловното оръжие е било прибрано и скрито, но детето го е открило и най-вероятно при игра с него е станал инцидента", уточни Стоянов и добави, че момчето е било само в стаята.

Полицията все още изяснява по какви причини то е взело оръжието.

Сачмите са ударили детето в главата.

Майката на детето е намерила трупа на сина си, след като се е прибрала от работа и се е обадила на тел. 112.

"Тепърва ще се изяснява механизма на стрелбата, защото е трудно обяснимо как точно е натиснат спусъка на дългата пушка, при положение че в този момент цевта е била насочена към главата на момченцето", коментира Стоянов.

Трупът на детето е откаран за аутопсия в съдебна медицина в Пазарджик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Жорш Сименон

преди 6 години

Спусъкат може да се натисне с палеца на крака при бос крак! Пушката е във вертикално положение приклад опрян на земята( пода) ..... чело или странично никога в тила.

50

Алиса

преди 6 години

Явно може - все пак живем в страната на чудесата! В противен случай може да си помисли човек,че правителството, медиите и цялото народонаселение ядат халюцогени

49

маке

преди 6 години

големи сте умници държиш пушката за цевта размахваш я налево надесно и спусъка се закача негде и става белята има ного таквия случай по време на лов закачи се спусъка из храсталаците

fallback