Снимка: Булфото, архив

Според бизнесмена Киро Киров, който беше отвлечен от групата на "Наглите" през 2009 г. и за чиято свобода синът му плати голям откуп, смята, че мозъкът на бандата за похищения е на свобода.

"Отвличането е тероризъм. Подобно преживяване може да доведе до сериозни психически проблеми за жертвата", коментира той пред Нова тв.

Още по темата

Бизнесменът посъветва близките на изчезналия в сряда Адриан Златков, син на собственикът на автокъща за луксозни коли, за когото се предполага, че е отвлечен, да поддържат постоянен контакт с полицията.

"Трябва да се съобразяват с мнението на следователите и особено на психолозите, защото те са хора, преминали обучение за справяне с такива ситуации", каза Киров.

Той се върна към тежките си спомени от 17-те дни, които е прекарал в плен. Разказа, че е бил държан в изключително тясно, денонощно осветено помещение, в което не можел дори да се изправи.

За похищението на Киров има задържани и осъдени. Парите, които синът му даде като откуп за живота на баща си, не бяха намерени.

А семейството на Адриан Златков е в шок, а никой не се е обадил досега да иска откуп. 

Младият мъж е в неизвестност вече втори ден. Баща му е подал сигнала за изчезването му в 10:34 ч, около час след като е намерил колата, в която били мобилния телефон и личните документи на сина му, но от него нямало и следа.

"До момента няма информация за обаждане с искания към семейството на изчезналия вчера Адриан Златков", обясни пред пред БНР заместник-директорът на столичната полиция старши комисар Борислав Борисов.

Освен по евентуалното отвличане на младия мъж полицията работи и по други версии. Продължават и разпитите на близки на изчезналия Адриан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase