Снимка: Flickr

Свидетелят по делото срещу кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков е с фрактура на черепа и опасност за живота, съобщи МВР - Враца. Той е настанен за лечение в болницата в Плевен, съобщи "24 часа".

Още по темата

Нападателят - 40-годишният Пламен Динев, охранител във фирмата на Ценко Чоков, е вече задържан за 24 часа в РПУ - Бяла Слатина.

Установено е и оръжието, с което Марков е бил нападнат - метална тръба. Сигналът за нападението е получен от жена от село Галиче, която живее на семейни начала с пострадалия.

Близките на пребития мъж разказаха, че гардовете от частната охранителна фирма, която пази имотите на Чокови в Галиче, от месец тормозели Марков и го заплашвали да оттегли показанията си по делото за организираната престъпна група и да не се явява пред съд.

Мъжът обаче отказал и най-напред му отмъстили като подпалили преди дни селскостопанската му постройка, в която изгорели стотици бали сено за отглежданите от него животни.

Когато и това не стреснало свидетеля, те решили да попречат на Марков да се яви на делото срещу Чоков и групата му в столицата, насрочено за 7 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase