Журналистката Ким Вал. Снимка: Reuters

Петер Мадсен отрече вина за убийството на шведската журналистка Ким Вал, чието тяло бе намерено обезглавено край бреговете на датската столица Копенхаген, предава германският телевизионен канал ZDF.

Още по темата

Мадсен бе разпитан повторно, след като бе установено, че намереното разчленено тяло е на изчезналата журналистка.

Датската прокуратура съобщи, че ще повдигне обвинения за убийство срещу изобретателя на подводници, който бе видян за последно с Ким Вал. Разследването срещу него се води от 12 август.

Припомняме ви, че 30-годишната Ким Вал бе в неизвестност от 10 август, когато отплавала с Мадсен на 17-метровата му подводница "Ю Си 3 Наутилус".

Подводницата потъна, а Мадсен беше спасен ден по-късно. На извадената от морето подводница не беше намерен никой.

Мадсен първоначално твърдеше, че е оставил журналистката жива и здрава в Копенхаген. По-късно той промени показанията си и заяви пред съда, че тя е загинала при злополука на борда. Сега мъжът казва, че я е "погребал" в морето, в залива Кьоге, южно от датската столица.

Трупът, който нямал глава, ръце и крака, бил забелязан от колоездач близо до морето. По-късно датската полиция обяви, че взетите проби от открития обезглавен торс отговарят на изчезналата шведска журналистка Ким Вал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase