Снимка: Dnes.bg
fallback

Две възрастни жени са станали жертви на телефонна измама в Смолян само за ден, съобщиха от МВР.

В понеделник в местното РПУ е получена жалба от 67-годишна жителка на града, която заявила, че същия ден около 14:00 часа е получила телефонно обаждане, в което непознат мъж се представил за полицейски инспектор.

Той излъгал жената, че в момента на разговора се провеждат мероприятия за задържане на група телефонни измамници и трябва да предаде всички пари и ценности, които има. Жената е предала сумата от 400 лева, 100 евро и около 25-30 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

Вторият случай на телефонна измама е станал два часа по-късно, като по същата схема е пострадала 78-годишна жена от Смолян. Тя е предала сумата от 2 000 лева и златен накит. По случая също е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

Това ще да е най-гениалната измислена измама в целия свят форевър! Всеки ден, никой не ги хваща, явно е супер сложно за всичките специалисти у нас да разшифроват тая завъртяна схема на мамене от 5 години насам, че и повече. Държавата и органите са за съд.

5

Анонимен

преди 6 години

не ги е срам! На децата си да не ги дадат тия пари и ценности, ана непознати ги дават! Добре са им ги взели!

4

Анонимен

преди 6 години

Вместо кротко да ровят за храна в кофите за б.оклук, те мятат ли мятат хилядарки през балконите!Е пак кажете, че народът не обедня през последните 27 години, нали таварищи хибридни копои?

fallback