Снимка: архив, Булфото
fallback

64-годишният търговец на хранителни добавки Венцислав Василев, който в петък разстреля 22 г. по-младата си съпруга Елена в столичния кв. "Лагера", отказвал да говори пред полицаите.

"Не се разкайва за стореното, държи се спокойно, не общува", казаха разследващи пред "24 часа".

Oще по темата

Венцислав от години тормозел психически жена си и й посягал. Въпреки че от 2 г. не били заедно, той я дебнел постоянно и й вдигал скандали. Заканвал се, че ще я убие. Заради постоянния тормоз преди 6 месеца на Венцислав било забранено от съда да преближава на 100 м жена си, но това не го спирало.

Елена е подала 2 жалби в прокуратурата и два сигнала в полицията. Последният бил в четвъртък вечерта. Тогава Венцислав я преследвал с колата си.

През 90-те години мъжът имал законен пистолет, но след изтичане на разрешителното, той не го подновил.

В петък обаче той стрелял срещу Елена с друго оръжие. Улучил я 4 куршума – в главата, гърдите и 2 пъти в корема. Линейката дошла след 20 минути, а полицаите – след 4. Те опитали да помогнат, но Елена издъхнала в страшна агония, 35 минути след разстрела.

Венцислав пък се качил на трамвай №5 и сам се предал в 6-о РПУ. Той има две деца от Елена – на 5 и 11 години.

Мъжът от години имал бизнес с внос на хранителни добавки. Елена пък отскоро започнала работа като оценител в международна компания. Изкарвала добри пари и била много щастлива. Колеги на убитата разказали пред полицията, че тормозът на Венцислав се пренасял и в офиса. Често ходил да я търси на работното ѝ място.

Очаква се днес Софийската градска прокуратура да иска от съда да задържи за постоянно обвинения в убийство съпруг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 5 години

Аз съм и дъщеря и съм на 11 никой няма право да говори така за мама,баща ми е виновен,аз най добре знам защото те са ми родители

48

kwa e taia priatelka

преди 6 години

oti toio muhlio e razbolel ubaate Elena ot olovena sharka koga e moelo da ia shitne na nekoi rom kato hranitelna dobavka i jena ema da si e jiva ema da trupa parici za de4icatanai-pla4evnoto w slu4aia e 4e priatelkata iavno e strakala s cellphoneto kak starecyt idva, kak drtkayt vadi pistolia, ka nekroto puca i kak Elena se mu4i w agonia i adski bolki

47

Една Жена

преди 6 години

И не съдете повечето от вас най- вероятно имат дъщери, чукайте на дърво и се молете да не ви се случват такива неща, щото никой не е застрахован. За дъртия ненормалник то е ясно какво заслужава, но за съжаление милата жена няма да се върне, а милите дечица ще отраснат без родители. Лека и пръст да почива в мир жената. И дано институциите се стреснат малко и се вземат мерки, щото всичко е по дяволите в тая държава.

fallback