Снимка: Reuters, архив
fallback

Задържани са двама участници в телефонни измами, извършвани на територията на град Монтана през последните месеци. От тях са иззети над 21 000 лв., злато, телефони, таблет, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера 72-годишна жителка на града съобщила в полицията, че същия ден около 10:30 часа след предварителна уговорка по телефона е оставила зад табло на газопреносната мрежа на ул. "Калето" в Монтана сумата от 14 000 лв. в банкноти с различен номинал, поставени в полиетиленов плик.

Oще по темата

Жената е заявила, че сумата е поискана от мъж, представил се като служител на полицията, във връзка с оказване на съдействие за залавяне на телефонни измамници.

В резултат на информацията и проведено разследване като извършители на измамата са установени и задържани двама криминално проявени от Вършец - 37-годишен и 17-годишен.

При извършено последващо претърсване в паркиран до Драматичния театър в Монтана лек автомобил "Опел Зефира" с монтанска регистрация, използван от двамата, са намерени и иззети -  20 450 лв., 3 мобилни телефонни апарати в комплект със сим-карти, таблет и златни накити.

При извършени обиски у двамата са намерени и иззети още 1220 лв, 310 долара, 3 мобилни телефонни апарати и 5 различни по вид златни накити. Двамата са задържани за срок от 24 часа.

Продължава работата по изясняване на съпричастността им в извършването на телефонни измами през последните 2-3 месеца на територията на града.

По случая работи Районното управление "Полиция" – Монтана. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура в гр. Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Минаващ

преди 6 години

Я сега качете тези "красавци" на билбордове и отдолу текст какви са ги надробили. 15 години в затвора! Ей това заслужават!

11

Анонимен

преди 6 години

Започнете да пишете за онези случаи, в които хората сами са се справили с измамниците, по-интересно е. Съседката беше се престорила на повярвала и занесла на уреченото място добре запечатан пакет с ***. После внимателно наблюдавала удара на крадеца! Жалко, че не е снимала. Та не създавайте впечатление за пълна успеваемост на крадците.

10

БФС

преди 6 години

Аз едно не разбирам...как може да има толкова заблудени хора?!?! Абсолютно всеки ден в продължение на няколко години се говори за измами по телефона и абсолютно всеки ден пак има някоя баба да бъде излъгана...и тия хора постоянно гледат тв и пак се хващат. Ем не са за съжаление тия хора,просто бива бива тъпотия ,ама не може от 10 г да се говори за това и ти пак да се хващаш на въдицата.

fallback