Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Въпреки случаите на изнасилвания и побои от последните дни, вътрешният министър Валентин Радев е категоричен, че престъпността в страната намалява спрямо същия период миналата година. За да докаже това, той се позова на статистиката.

Oще по темата

"Усещането в хората е едно, но статистиката показва друго. Моля всички граждани винаги, когато нещо става, да сигнализират в полицията", каза вътрешният министър пред Нова телевизия.

По думите му ако хората не подават сигнали, няма как да се разкриват престъпленията.

Той потвърди за пореден път намерението на правителството в рамките на мандата 1000 служители на МВР да отидат от големите градове в малките населени места.

Министър Радев коментира най-бруталните престъпления от последните дни.

За изнасилвача от ромски произход, който насили жестоко 55-годишна жена в центъра на Варна, Радев каза, че е лежал няколко пъти в затвора.

"27-годишен младеж е задържан за изнасилването на жена във Варна. Като малолетен е хващан, след това пълнолетен лежи в затвора няколко пъти. От 2015 г. досега нямаме сигнали за него", обясни вътрешният министър.

Относно случая с избягалия от затвора в Стара Загора престъпник, Радев каза, че той все още се издирва.

"Имаме информация, че искал да отиде на определено място. Интересно е защо е избягал малко преди да излежи присъдата си", каза вътрешният министър. Той отказа да съобщи името на мястото и увери, че полицията работи активно.

Полицията продължава да работи и по случая с нападнатия и пребит в Борисовата градина журналист Иво Никодимов.

Вътрешният министър коментира и случая с пребитото и обрано възрастно семейство в търговищкото село Горско Абланово.

Той обясни, че се работи по случая и се проверява роднина с говорен дефект. По думите му най-вероятно въпросният човек е извършител на бруталното престъпление, защото много добре е знаел къде какво има.

Радев обсъди и видеото, на което се вижда как Пешко Караджов, шеф в АЕЦ "Козлодуй", заплашва полицай. Видеото бе разпространено преди седмици, а шефът в АЕЦ освободен.

На 2 август бе уволнен и полицаят, разпространил видеото. Според Радев обаче това е станало заради друго разследване срещу служителя на МВР, а не заради публикуваното видео.

След случая се стигна и до освобождаването на шефа на областната дирекция на полицията във Враца - Димитър Газибарски. Заради отстраняването му пък жители на Враца организират протест в негова защита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

анонимен

преди 6 години

хората не се оплакват защото нямат доверие в мвр и затова статистикатаподвежда реалността е страшна по селата няма необрана и полуразрушенакъща и на кого да се оплача и къде да отседна ако отида в дядовата къща

102

extremist

преди 6 години

"ПОЗОВАЛ СЕ НА СТАТИСТИКАТА....." - АБЕ РАДЕВ РАЗБРАХ ТИ МЪДРАТА МИСЪЛ: ТА РАДЕВ АКО ЕДИН ДЕН В ГОДИНАТА НЯКОЙ НАПОРИСТ ХОМОСЕКСУАЛЕН МАНИАК ТЕ ХАРЕСА И ИЗВЪРШИ ПОЛОВ АКТ ПРОТИВ ТВОЕТО СЪГЛАСИЕ, А ДРУГИТЕ 364 ДЕНА В ГОДИНАТА ТОВА НЕ СЕ СЛУЧВА, ТО СТАТИСТИЧЕСКИ ПОГЛЕДНАТО (1/364) НА ТЕБ ТИ НЯМА НИЩО, НАЛИ ТАКА...

101

Анонимен

преди 6 години

До бг Козяк дърпа конците ,а Търтела от Банкя е за фасада .

fallback