Снимка: Reuters, архив
fallback

Турските гранични власти са заловили група от 32 сирийски бежанци при опит да преминат нелегално в България.

Групата пътувала с микробус.

Екип на жандармерията, която охранява граничните райони, спрял микробуса за проверка на пътя край село Сислиоба, окръг Демиркьой, област Къркларели, който води към границата с България, съобщи БТА.

При направената проверка се установило, че всички пътници в микробуса са сирийски граждани без редовни паспорти. Бежанците били предадени на полицията в град Къркларели.

Сирийците признали, че групата се събрала в Истанбул, където ги качили на микробуса, за да отпътуват към границата. Оттам те щели да се прехвърлят в България.

Шофьорът на микробуса, турски гражданин, бил в същото време организатор на групата. Сирийците му заплатили по 800 евро на човек, за да ги откара близо до границата.

Шофьорът на микробуса, Ш.А. е задържан и ще бъде съден за нелегален трафик на хора. Сирийците били предадени в Центъра за връщане на мигранти край село Пехливанкьой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ФХ

преди 6 години

Добре че Турция пази българската граница. Че Динко и Перата вече са известни и не се занимават с такива работи.

9

sid

преди 6 години

Защо се мъчим да ги "спипаме",пуснете ги хората на воля да преминат през БГ и без това сме им само транзитна зона.То голямо посмазване на ЕС,ама нали лапаме парите по европрограми.По 10%или 20 % от парите от европрограми отиват във фирми свързани с депутати и министри.От цялата работа ние само виждаме една некачествено свършена работа и последващи ремонти/за които пак вземат пари/.Пу,пълно с измамници...

8

Анонимен

преди 6 години

Това е потвърждение на доктрината Сталинка - пускаме ги да влизат, но не и да излизат. Нещо с генофонда беше свързано.

fallback