Снимка: архив, БулФото
fallback

8 000 литра гориво с недоказан произход са установени при проверки през активния летен сезон, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До момента съвместните екипи са извършили инспекции на 57 обекта за зареждане за собствени нужди, разположени на територията на столицата и в още 15 области в страната.

Установени са повече от 90 нарушения, включително генериране на приходи от продажба на гориво, което собствениците декларират, че използват само за своята дейност.

Най-често липсва свързаност на измервателните уреди с електронната система на приходната администрация, използват се подвижни цистерни, регистрирани като стационарни, допълнителни съдове, съхраняващи гориво без документи за произход, както и са нарушени правилата и нормите за пожарна безопасност.

Съставени са общо 52 акта за установени административни нарушения, 2 констативни акта и са отдадени 29 писмени разпореждания.

От НАП са запечатани 13 обекта, а други 15 предстои да бъдат запечатани. При един от случаите, на 8 август митническите власти са предприели изземане на 8000 литра гориво с недоказан произход, предстои уведомяване на прокуратурата.

Засиленият контрол в сектора ще продължи и през септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Кви 8 тона бе

преди 6 години

Само аз последните 2 години съм изгорял 8 тона нафта.Смешно е!

1

Анонимен

преди 6 години

А тия с милиардите кога?

fallback