fallback

Фалшиви документи, книжки, дипломи... колко е лесно да се сдобием с тях? Оказва се, доста лесно. Екипът ни се натъкна на оферта за фалшиви дипломи и свидетелства за управление на МПС.

Предприемчивият мъж обещава на сайта си, че може да издаде каквато и да била диплома – за основно, средно или пък висше образование.

Обещава, че документите, които издава са с най-високо качество. Дори ги рекламира като надписани от професионален калиграф.

Решихме да се свържем с него. За целта подставено лице от Dnes.bg звънна на измамника, за да проучи какво е нужно, за да се получи лелеяната диплома.

Оказва се изключително лесно. Подставеното ни лице обясни, че е на 40 години и се нуждае от диплома, за да започне работа.

Измамникът ни обясни набързо по телефона условията за получаване на документа и цената на "услугата".

Искаме диплома от Лесотехническия университет в София със специалност "Агроном", която ще ни струва нескромните 2 300 лева.

Той обаче предпочита комуникацията по имейл с довода: "Не е хубаво така да се говори".

Речено - сторено. Написахме имейл, в който го питаме как да му дадем парите, как ще получим дипломата и зачакахме. Сега... чакаме.

Общ преглед

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Само дипломи по Икономика се купуват , защото икономиката не е наука , а религия за грабеж.. Агроном не е лесна работа за научаване с 5-10 изречения разговор веднага ще те преценят и работа няма да видиш.. Досега не съм чул за мераклии да си купят диплома за инженер , математик или физик..

15

анотация

преди 6 години

До Бай ИванЛелеяна диплома означава възмечтана диплома, с голям мерак и тръпнещо очакване!Цялата рода се гордее със притежателя и,а той се вижда като ортак на Господ,или поне някъде около него!Такава диплома се слага в резбована рамка,струваща най-малко 2,000 лева,високо на стената!Собственика и вече гледа на човешката суета отговорно и снизходително!Повече не иска пари от майка си и баща си за кафе,защото те сами му дават!

14

алооо

преди 6 години

"Лесото" се има предвид прозвището на Лесотехническия с ударение на Е, не с ударение на 1-то О. Ама то за да се сетиш трябва и акъл малко!!

fallback