Снимка: Булфото, архив
fallback

42-годишният Павлин от село Кошава преди дни зарови трупа на починалия си баща в двора, защото нямал пари за погребение. В събота се самоуби.

Мъжът е намерен с огнестрелна рана в главата. Лежал в стаята си с газов пистолет в ръката.

Явно не е могъл да понесе мисълта за сторенето, не е виждал и как ще преживява без пенсията на баща си и затова е решил да сложи край на живота си, коментираха съселяните му пред "24 часа".

За трагичната история в Кошава се разбра преди две седмици, след като 77-годишният Самуил Флоров бе обявен за издирване. Ден по-късно синът му призна пред полицията, че баща му е починал и той го е погребал в двора.

Направил го, защото нямал пари за погребение, а и за да взима пенсията му. Аутопсията на възрастния мъж не установи следи за насилие и след 24-часово задържане синът бе освободен от ареста.

Павлин не е семеен, безработен е и с баща си живеели от пенсията. Повече от година старецът бил болен на легло и затова отстъствието му не направило впечатление повече от два месеца.

Миналия понеделник останките на Самуил били погребани в местното гробище. Днес до него ще положат и тялото на сина му. Кметството е осигурило необходимото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

България днес

преди 6 години

Тъжно и жалко.... Че синът не става и изгубил достойнство отдавна е ясно, когато е бил млад да се бори, не го е правил, сега какво ли му остава на такъв ум освен да погребе баща си в двора... Че животът ни в България е мъчение е ясно, но животът е по принцип БОРБА, не е тепсия, която ти поднасят пълна догоре.Ако няма работа в Кошава, отиваш във Видин, ако там няма-отиваш в Италия, това е животът...Другото е оскотяване, ето докъде води!

96

Минаващ

преди 6 години

Огнестрелна рана от газов пистолет?!

95

Анонимен

преди 6 години

Такива работи в България се случват защото българина е уникално проС индивид и формира уникално проста нация.Наскоро в съседното село (Чавдар) искаха да правят цех за изтегляне на кабели, който щеше да дава работа на 70 човека.Да ама цяло село скочи, защото щяло да им мирише на пластмаса.(няма нищо такова, но ......) А можеше 70 млади семейства да имат добри доходи.Имаше и тук новина за някакво село където искали да правят асфалтна база.Пак същото - щяло да им мирише.*** е толкова ***, че ..

fallback