Снимка: Агенция "Митници"

Общо 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни накити са задържани при съвместни действия на митнически и гранични служители на ГКПП-Лесово, съобщават от МВР.

На пункта за входящи автомобили и автобуси е пристигнала лека кола с българска регистрация, като в нея са били трима български граждани - мъж и две жени. Митническите служители са решили да извършат щателна проверка на превозното средство и пътниците.

На въпроси дали пренасят стоки, валута или валутни ценности, подлежащи на деклариране, тримата, пътуващи в автомобила, са отговорили отрицателно, след което митничарите от мобилната група са пристъпили към проверка.

Злато в сутиена, злато в чантата. Контрабанда на Лесово

От служителка от ГКПП-Лесово е извършен личен преглед на двете жени. При митническата проверка и личните прегледи, в сутиена и дамската чанта на една от жените са открити 3 пакета съдържащи общо 34 бижутерски изделия от злато и сребро - гривни, пръстени, колиета. В дамската чанта на втората жена са откри още 2 пакета с 9 масивни бижутерски изделия от благородни метали. Задържани са общо недекларирани  230 грама златни и 118 грама сребърни изделия.

Срещу двете български гражданки с адресни регистрации в Сливен са съставени актове за установени административни нарушения по Закона за митниците и Валутния закон.

Иззетите изделия от благородни метали подлежат на отнемане в полза на държавата, се посочва още в съобщението на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase