Снимка: Dnes.bg
fallback

70-годишна жителка на Пловдив се раздели със сумата от 12 000 лева след поредния случай на телефонна измама, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В петък по обяд жената разговаряла по телефона с непознат, представил се за разследващ полицай. Той обяснил, че работи по престъпления, свързани с неправомерни парични транзакции и разполага с информация, че извършителите ще изтеглят пари и от нейната банкова сметка.

По време на разговора мнимият служител на реда поискал от пенсионерката да изтегли наличните си пари от банката и да му ги предостави временно, до залавяне на престъпниците. Убедена, че помага на полицията, същия ден възрастната жена изпълнила дадените указания и оставила 12 000 лева под пейка в градинка до ПУ "Паисий Хилендарски".

Едва в понеделник тя разбрала, че е станала обект на телефонни измамници и подала сигнал във Второ РУ. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Как след 3 дни бе?Вие не знаете ли,че *** е втори по интелигентност в света?(партията любима така каза навремето)

15

Анонимен

преди 6 години

За жалост, това са възрастни хора с намалени умствени способности и оставени на самотек от роднини и деца. За работа със суми в брой над определена стойност, от банката би трябвало да изискват придружител и т.н; но сигурно е против законите..

14

анонимен

преди 6 години

пълна глупачка,явно тя няма пари да си купи телевизор и да гледа как тръбят по новините за тези телефонни измами...но пък има пари за измамниците,и аз ще кажа,,имала-дала''да не е спала

fallback