Снимка: Reuters, архив
fallback

Главната дирекция за борба с организираната престъпност е обявила и приключила обществена поръчка за софтуер, който да може да извлича данни от различни мобилни устройства. Това става ясно от съобщение на интернет-страницата на службата.

Източници от дирекцията категорично опровергаха информацията, че е възможно масово подслушване на граждани.

Oще по темата

С помощта на програмата могат да бъдат свалени данните от над десет хиляди вида мобилни устройства. Сред тях различни модели телефони, таблети и музикални плеъри, съобщиха от ГДБОП за БНР. За софтуера са били платени близо 18 хиляди лева.

По повод появилите си информации за възможно масово подслушване на граждани у нас, източници от службата обясниха, че става дума за анализ на данни от устройства, иззети като веществени доказателства.

Става дума най-често за мобилни телефони и други устройства на членове на организирани престъпни групи, които често се откриват при различни операции на антимафиотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

Ако подслушването беше с такива възможности поне алоизмамниците щяха да хващат.Те увещават с часове жертвите си по телефона и досега не съм чул да има хванат.

18

Анонимен

преди 6 години

Всеки, който си позволи да нарича Боко- тиква ще бъде хакан, а не дай си Боже да питате кога Цецо ще влезе в затвора. Такива направо ще ги газят с тирове.Затова величайте Тиквата, пардон Боко и оправдавайте Цецо, като последната инстанция.

17

Анонимен

преди 6 години

Да започнем прилагането на софтуера с телефона на главния мафиот Кръстникът Дон Карлеоне Тиквоний.

fallback