Снимка: архив Reuters
fallback

Бащата, пребил лекарка в столичната болница "Шейново" е арестуван за 72 часа. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.

На Владимир Стоянов, който в събота нападна лекар от столичната АГ болница., е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му.

Oще по темата

Наказанието, което може да получи Стоянов, е затвор от една до пет години.

Агресията на мъжа се породила от това, че поискал от лекарката да му предостави плацентата на току-що роденото му дете. След като му било обяснено, че има законова процедура при раждане, която трябва да се спази, мъжът ударил д-р Албена Гагова в областта на главата.

Пред Bulgaria ON AIR по-рано изпълнителният директор на болница "Шейново" д-р Румен Велев обясни, че мъжът се занимава с генетика. Вероятно това е била още една от причните мъжът да иска плацентата на бебето.

"Поводът за случката е необясним и шокиращ за нас. Конкретният повод е бил, че той е искал да получи плацентата на детето след раждането. Той не е спазил реда, по който се случва това нещо. Първоначално е казал, че аз съм разрешил", разказа д-р Велев.

Веднага след инцидента нападателят не е вдигал своя телефон и се е опитал да избяга.,

Нападнатата д-р Албена Гагова е в тежко психическо и физическо състояние, тя е със счупен нос и разцепена горна устна. След нападението тя е била в безсъзнание в продължение на 20 минути.

Разследването по делото продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

съмнения

преди 6 години

Не знам защо прикриват, че лекарите търгуват с плацентите. Има ужасно много съмнения, чвно бащата е знаел за това. Лично аз съм отвратена от лекарското съсловие - толкова ненаситно и алчно, че чак т е страх да отидеш при тях. То като гледа на теб като на касичка - как ще може от него да изискваш да не ТИ ВРЕДИ , когато те лекува.

115

Anonimen

преди 6 години

Лекарската мафия е гракнала от няколко дни и надава страшен вой. Лекарите в Бг съвсем ми паднаха в очите. Има само една фирма в България (на КОЙ ли е?), която прибира плацентите. Плацентите може да се използват за получаване на стволови клетки (до 10 дози от плацента). Една доза стволови клетки струва от 25 000 до 30 000 евро. Плацентата е носител на ДНК и от нея може да се клонира човек. Може да се използват и за експерименти. Всичко това е ужасно. Плацентите трябва да се дават на родилката.

114

Анонимен

преди 6 години

Той е обвинен в "нанасяне на лека телесна повреда", но иначе жената е в "тежко психическо и физическо състояние". ***

fallback