Снимка: кадър Youtube
fallback

Младата жена, която бе блъсната в гръб по стълбите на берлинското метро от българина от ромски произход Светослав Стойков, свидетелства пред съда, съобщава баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung, предаде "Фокус".

Oще по темата
Яна разказа за октомврийската вечер, в която бе нападната без причина.

Младата жена разказа пред магистратите, че се е прибирала вкъщи и въобще не е забелязала приближаването на 28-годишния Светослав Стойков.

"Слушах музика и бях напълно потънала в мисли", спомня си Яна, допълвайки, че в първите секунди след падането си се е чудила какво се е случило.

Пътниците в метрото са се стекли, за да й помогнат, повикали са полиция и линейка. Физическите й травми са отшумяли след няколко седмици, но психологическите остават и до днес.

Яна признава, че оттогава насам се страхува да пътува сама и се хваща здраво за парапет всеки път, когато минава по стълбище.

"Когато видеото бе публикувано, исках просто да изчезна", разказва младата жена.

Светослав Стойков също бе в залата, заел поза със скръстени ръце. След показанията на Яна, той поднесъл извинения, но жената не реагирала.

Припомняме ви, че преди няколко дни Светослав също даде показания, като направи пълни самопризнания и заяви, че иска лично да поднесе извиненията си на пострадалото момиче.

"Аз извърших това престъпление и искрено съжалявам за него. Не помня как и защо е станало, през въпросната вечер бях под влиянието на алкохол и наркотици", заяви тогава Стойков още с откриването на процеса, като продължи с това, че й съчувства много и иска да се извини пред всички, ако може и лично.

За случая Светослав разбрал от майка му и сестра му, които го разпознали на разпространените видеокадри. Когато се разпознал, той изпаднал в шок, твърди Стойков.

Преди да отиде на рожден ден, където употребил алкохол и наркотици, той имал скандал с жена си, поради което бил раздразнителен в деня на нападението.

Съпругата на Стойков посочи пред съда, че след като са видели кадрите, той решил да се върне в Берлин, за да се предаде, но го арестували още в автобуса.

Решението по делото ще бъде произнесено следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

Ако не беше хванат щеше ли да дойде да й се извинява,тоя сви-няр мръ-сен??!!

17

Гост+

преди 6 години

Никакво извинявай мутро нашенска - продукт на евроатлантическата демокрация

16

Анонимен

преди 6 години

Това гюбре изобщо не съжалява за садизма си. Толкова му е акъла - защитават го от БХК. Ама май сега ще се хване за палците. Там не е като тук. Мисля, че за такъв тип тероризъм трябва да РАБОТЯТ в затвора поне 15 години, като парите отиват в сметката на жертвата. А тоя да излиза с едни скъсани ***.И да не се тиражира, че БЪЛГАРИН е направил това престъпление, защото НЕ Е ВЯРНО!!!

fallback