Снимка: Facebook
fallback

29-годишният Стефан Станев, който уби по особено жесток начин приятелката си, има подадени поне половин дузина жалби срещу него, стана ясно от майката на бившата му съпруга.

"Има 6-7 жалби, последната е до прокуратурата. Той тормозеше малката ми дъщеря", разказва майката на бившата му съпруга Красимира Манчева.

Oще по темата

"Той е тръгнал към Созопол, където именно малката ми дъщеря работи. Два пъти нахлува в имота ми. Беше надрусан, обикаляше къщата с една запалка. Беше като в психотрилър. Малката ми дъщеря извика негови приятели. Прибрали са го полицаи и след това е заведен в клиниката в Курило", разказа пред bTV Красимира.

Бившата съпруга на убиецът е в шок, сподели майка й. Тя не е спирала Стефан да се вижда с дъщеря си.

Както вече знаете Стефан беше задържан за убийството на 28-годишната Виола Николова. Пред полицаите той обяснил, че убил приятелката си "за да я избави от мъките". Преди да го задържат в събота в Созопол, убиецът качил стопаджии и край Ямбол пребил единия с метален бокс и го обрал.

Станев и приятелката му Виола Николова живеели заедно в нов блок в столичния кв. "Света Троица" от 2-3 месеца. В началото се разбирали добре, но в последно време съседи почнали да чуват караници. Комшиите се оплаквали и че Станев не се съобразявал с нормалните часове за почивка, а надувал музиката.

Заради изцепките му, когато в петък около 5 часа сутринта съседите чули викове и скандали от апартамента на двойката, те не подали сигнал в полицията. Според данните на разследването именно по това време Станев е убил приятелката си.

Малко след убийството Станев се обадил на своя приятелка. Тя и гаджето ѝ му били близки, дори преди време живеел с тях, пише "24 часа". Точно те впоследствие подали сигнала за зверското убийство.

Станев извикал познатата си, уж да го закара до някъде. Двамата се качили в апартамента му, а той почнал да говори неадекватно и несвързано. Момичето попитало къде е новото му гадже, а Станев с жест показал, че я е заклал, и сложил пръст на устата ѝ, за да мълчи. Тя обаче не повярвала на обясненията му.

"Дай да видя къде е, след като твърдиш, че си я заклал", казало момичето, а Станев я завел в стаята, където бил трупът.

"Момичето някак си е успяло да се овладее и запази самообладание, за да си тръгне невредимо от дома му", обясни Русинова.

Преди да си тръгне обаче, тя успяла да види двата ножа на убийството. По тях още личали следите от кръвта на Николова, макар Станев да опитал да ги изчисти.

Свидетелката не съобщила веднага в полицията, защото се притеснила. Първо звъннала на приятеля си, който бил в провинцията по това време. Младежът също бил близък с убиеца. Двамата обсъдили какво да правят, след като момчето се прибрало, и звъннали на Станев, който дори отишъл при тях. Казали му, че ако не се предаде сам, то те ще съобщят в полицията.

Станев вече бил по-спокоен. Казал, че нищо толкова страшно не се е случило и че отива на парти. Искал да се види и с дъщеря си от предишен брак и щял да се предаде в полицията най-рано в понеделник.

След посещението при приятелите си Станев тръгнал към морето. На стоп качил 35-годишната Венера Лазарова и 8 години по-младия Звездимир Ташев. В началото бил любезен, но около 3:30 часа спрял край ямболското с. Зимница, уж за да се облекчи в храстите.

Вместо това извадил метален бокс, измъкнал Ташев от седалката до шофьора и почнал да го удря. От побоя се спукала околоочната ябълка на пострадалия. Жената успяла да избяга, но убиецът задигнал портмонето на спътника си, в което имало 175 лева.

През това време приятелите му от София правели множество опити да се свържат с него, но Стефан не вдигал телефона си. Накрая двойката отишла в събота около 15 часа в столичното 3-то РПУ и съобщила за убийството.

Полицаите изпратили екип в апартамента и намерили трупа на Николова. Веднага започнало издирване. Оказало се, че Станев бил търсен и за грабежа край Ямбол.

Акцията за издирването на Станев се координирала от главния секретар на МВР. Много бързо 29-годишният мъж бил задържан в Созопол.

"Той въобще не съжалява за убийството. Даже си мисли, че е направил добро дело", разказа шефът на СДВР Ивайло Иванов. Той посочи, че мотивът за зверството е подозирана от Станев изневяра на Николова.

"Той смята, че ѝ е помогнал да спре с тези пороци", обясни Иванов. "Въобще не е личало да е изпитвал угризения, бил е във видимо добро настроение", добави той.

При обиска на Станев у него са открити амфетамини. В дома му също имало хапчета. Оказало се, че още от ученичесните си години Станев е имал проблеми с дрогата 29-годишният мъж дори се е лекувал от зависимостите си преди време.

От полицията обясниха, че няма данни Станев да е работил. Джипът му бил купен от майка му. Криминалистите предполагат, че родителите му са го издържали. Приятелката му Виола е родом от Лом. Момичето е учило в Пловдив в Европейско висше училище по икономика и мениджмънт.

Станев е задържан за 72 часа, а от прокуратурата ще искат постоянен арест от съда в сряда. Той може да получи доживотен затвор за убийството на приятелката си. Отделно ще го съдят в Ямбол за грабежа на Ташев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

193

браво

преди 6 години

Когато обичаш и даваш за всичко за някаква и впоследствие тя се окаже най-обикновена овца и те предаде най-подло, е нормално да пощурееш.

192

Анонимен

преди 6 години

До EdnaНе е гаранция. Но това ви проблема на всички жени - все гаранции търсите. Да е богат, да е красив, да има успешен бизнес, да е напомпан като културист, да ви води на малдивите, да ви купува всичко от телефони до коли и апартаменти. По темата - човекът просто е психопат или шизофреник. Много често на такива не им личи лудостта - държат се и говорят като нормални хора. Откъде да знаеш дали е просто особняк или убиец, докато не те убие?Тъжна история...

191

Анонимен

преди 6 години

До samo s drogata liЗащо ти не си се научил да пишеш като нормален човек? Хубав въпрос...Щот и ти си от чалгизираната масовка, която се нарича "население" на тая теротория, която па се нарича "България"...П.с. И не ми излизай с "нямам кирилица" или "ще пиша както си искам".... И в двата случая си оставаш завършен......айде да не какзвам какво, сети се сам

fallback