Снимка: Булфото, архив
fallback

Служител на бензиностанция в град Цар Калоян е бил пребит от двама полски граждани, те са задържани за 72 часа, съобщи Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор.

Около 12.00 часа в неделя автобус, движещ се в посока Румъния, в който са пътували полски граждани, прибиращи се от Слънчев бряг, е спрял на бензиностанция в град Цар Калоян. Докато е зареждал, е възникнал конфликт между двама от полските граждани и едно от момчетата, което е работило на бензиностанцията. Той е бил провокирал от поведението на едно от лицата, което е взело детско колело и е започнало да го кара в района на бензиностанцията.

След възникването на конфликта полските граждани, на около 20-годишна възраст, са нанесли множество удари по главата и по тялото на служителя в бензиностанцията. Вследствие на това българският гражданин е с фрактура на носа и с контузни рани по тялото и главата.

Районната прокуратура в Разград е разпоредила незабавно да бъде започнато досъдебно производство. В момента се разпитват свидетели.

Двамата полски граждани са задържани с обвинения в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Те ще бъдат задържани за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска постоянното им задържане от съда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 6 години

Не защитавам чужденците, дори никак.Но, да не се лъжем, не чужденците са ни проблема.В България се пребиват хора постоянно, от българи.Та...би ми се искало и в тези случаи полицията да действа така ефективно, а и съда също.

94

Анонимен

преди 6 години

Ама това у нас е ежедневие - чужденците се държат като хулигани и не ни е.. ат за нищо... Питам - защо в Гърция са по-ниски от тревата , а тука нашенските мутри бледнеят пред тях. Е - те вчера само за 30 минути шофиране по международен път двама румънци така ми изправиха косите - безумни рисковани изпреварвания, които поставят живота на околните на косъм. Да питам аз Лаура Кьовеши , която ни навират постоянно в очите - това ли й са гражданите - че те са като разпасан башибозук... Ба,си...

93

Анонимен

преди 6 години

Резултат от открития геноцид спрямо българския народ - цинизма на всякакви т.нар. "чужденци" в собствената ни страна е безграничен - независимо от националността им - се държат към нас като към долна ръка същества - нагло , безочливо , цинично потъпкване на правила , установени в страната ни - да не говорим за тоталното игнориране на българите като хора - това е резултат от политиката на собствените ни управляващи - ннещо , което се вижда в цял свят...

fallback