Снимка: архив Булфото
fallback

12-годишно момче е нападнало фелдшерката, която беше нападната в Роман. По време на дежурство Росица Гуджовска, която е фелдшер, е нападната и ритана в гърба.

"Получихме сигнал за порязан пред блок 4, който кърви", поясни пострадалата пред bTV.

Oще по темата

По думите й пред блока имало голяма група роми, които били прекалили с алкохола.

"Те викаха, крещяха, че се бавим. Казват: "Човекът умира, вие защо се бавите?", спомня си Гуджовска.

Въпреки ритниците, които получава в гърба, Гуджовска все пак прибира пациента в линейката и го откарва в местният спешен кабинет.

"Човекът беше много пиян, държеше се много арогантно, обиждаше ни, не даваше нищо да му направим. Дойдоха сигурно още 20 човека с него", поясни Гуджовска.

По думите й до момента не е имало физическа агресия срещу спешните екипи, въпреки че много пъти са били жертва на вербална.

Според д-р Цветкова, която е била дежурна заедно с фелдшерката, екипът няма мотивация да работи заради отношението към тях.

Нападателят е разпитан в присъствието на родителите си от служител в Детска педагогическа стая.

Вчера следобед спешният екип на Спешна помощ е бил повикан на адрес. Когато отиват на адреса се оказва, че там 50-на роми празнуват, но един от тях се е порязал.

Въпреки че екипът оказва помощ на пострадалия, множеството започва да напада фелдшерката Росица Гуджовска с довода, че не работи достатъчно бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

bubs

преди 6 години

майка ми беше вдигнала температура 39.5 и кат звъннахме на бърза помощ, най нагло ни казаха да си търсим личната, тя да идва.а майка ми е с инвалидност, и бе излязла от кардиологията.работила е цял живот, а аз се осигурявам на макс заплата.ДА ТИ *** И ДЪРЖАВАТА

55

абсурдистан

преди 6 години

Ромите не плащат за здраве ,а бият лекарите .българите плащат осигуровки ,после пак плащат частно за всичко и Пак не ги лекуват !А сега де ! Кой е виновен? Как ще се оправи тая кУчина?

54

Анонимен

преди 6 години

БХК са виновни за своеволията, арогантноста и агресията на ромите, другото е чесане на езиците и безмислени коментари.НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА, ЗАЩО ОЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ ОТ БХК ЗАЩО????? ТЯХНАТА ЕДИНСТВЕНА РАБОТА Е, ДА РАБОТЯТ ПРОТИВ И ДА ЗЛЕПОСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ.ПАК ПИТАМ ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ БХК И ВСИЧКИ НПО, ДОКОГА?????

fallback