Снимка: архив Булфото

ММА бойци и фитнес маниаци са задържани с обвинение за участие в наркобанда.

Специализираната прокуратура е привлякла като обвиняеми Теодор Бангеев, Георги Карчев, Илко Паскалев, Димитър Киров, Георги Иванов, Радослав Пехливанов и Филип Чорио.

Те са обвинени, че от октомври 2016 до задържането им на 10 юни са участвали в организирана престъпна група, произвеждаща и разпространяваща наркотици в Бургас и района, съобщи заместникът на главния прокурор Борислав Сарафов.

Той обясни, че в голяма част от задържаните са намерени и иззети наркотични вещества, а в дома на един от тях, Филип Чорио, е намерена цяла оранжерия.

Сарафов допълни, че групата се е самоснабдявала - сама е произвеждала наркотичните вещества, с които после е снабдявала Бургас и курортите около града.

"На Филип Чорио е повдигнато обвинение и за това, че в дома си в град Бургас е засял и отглеждал растения от рода на конопа. 60 броя растения общо нето тегло около 10 кг на листната маса", каза зам.-главния прокурор, цитиран от "Фокус".

Според него случаят е изключително интересен, защото оранжерията е намерена в жилищен блок, но изключително високо професионално подготвена.

"В един от участниците намерихме схемата, по която той е организирал и направил своята лаборатория. Но не препоръчваме обаче тази схема да бъде използвана от други лица от Бургас или от други региони", каза още Сарафов и допълни "Това са млади момчета – 93-ти, 96-ти, 98-ти набор. Всичките са от средите на трениращите фитнес и ММА".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase