Снимка: Булфото, архив
fallback

За първите 4 месеца от годината битовата престъпност в страната е намаляла с около 10% в сравнение със същия период на миналата година, обяви Златка Падинкова от Главна дирекция Национална полиция пред БНР.

Oще по темата

Основен дял от престъпленията, регистрирани в полицията, са грабежи, кражби и измами. Най-много регистрирани престъпления са в по-големите градове, обясни тя.

"В селата регистрираните престъпления са по-малко на брой. Обяснението за това е по-скоро, че населението и потенциалните обекти на посегателство в селата са по-малко. Съответно води и до по-ниска престъпност. Но, на фона на глава от населението, вероятно говорим за повече престъпления всъщност в по-малките места", призна Падинкова.

От Главна дирекция "Национална полиция" отчитат и 18-процентно намаление при телефонните измами за първите 4 месеца на годината и призова хората към бдителност, тъй като общото между всички сценарии е, че по един или друг повод на жертвата се искат пари, които да предадат на непознат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

И аз като не работя понякога казвам, че работя да си придавам важности. И да разберат другите, че съм нужен и без мен не може

16

Анонимен

преди 6 години

Хората вдигнаха ръце и който може така се спасява. Жалби не се пускат, защото кражбите от вили и селски къщи е под стойността​ на една минимална. Вече няма какво да се краде по селата, скакалците тръгват към градовете.

15

Анонимен

преди 6 години

Ако грабна химикалката,мога още поне 10% да им сваля!

fallback