Снимка: архив Булфото

16-годишен криминално проявен е управлявал микробуса, катастрофирал на магистрала "Тракия", съобщи говорител на МВР Пазарджик пред "Фокус". Непълнолетният шофьор е загинал на място.

Още по темата

Сигналът за инцидента е получен тази сутрин към 4:20 часа. Към мястото са изпратени патрулки, линейки и пожарни автомобили. В микробуса са се возели най-малко 19 души.

"Констатирано е, че возещите се в микробуса са граждани на друга държава, които не носят документи за самоличност и нелегално пребивават на територията на нашата страна. Установена е самоличността само на водача на микробуса, който е на 16 години от София и е криминално проявен. Той е загинал на място", посочи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

"В катастрофата са загинали 10 души, други 7 са хоспитализирани с болницата в Пазарджик, а 2 души са откарани в университетската болница в Пловдив", уточни Стоянов. Той каза също, че в момента тече досъдебно производство, което ще установи причините за инцидента.

С хоспитализираните мигранти разговарят служители на звено "Миграция" към МВР.

"Целта е да се установи от къде са влезли в страната нелегалните мигранти, от коя държава идват и кой е поел тяхното транспортиране през страната ни", уточни Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase