Снимка: Dnes.bg
fallback

70-годишна жена от Велико Търново е дала над 5000 лв и злато на телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекиця на МВР.

Измамата била по схемата "съдействие на полицията за задържане на престъпна група". Измамниците се свързали с потърпевшата вчера на домашния й телефон и я убедили, че съдейства на полицейски служители, след което й дали указания да изхвърли през терасата на жилището си всичките си спестени средства.

Жената послушала и метнала през балкона 5 100 лв. и 7 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията във Велико Търново отново апелират към гражданите да не се доверяват на непознати, в никакъв случай да не дават пари на съмнителни граждани или да ги изхвърлят през терасите си.

При най-малките съмнения за организиране и извършване на телефонна измама да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Шопо

преди 6 години

Както казва Жорж Ганчев : Ние сме един малък,но много *** народ...

12

Do 17

преди 6 години

А тен Асан като те измами миналия месец, защо опищя орталъка, че са те измамили?! Много бързо забрави, че всички хора могат в един момент да са балами и да се подлъжат.

11

Анонимен

преди 6 години

Честно ? Гадно ми е за жената ама да се оправят ! Тези неща се тръбят ВСЕКИ ДЕН , ВСЕКИ ДЕН и все още има балами да дават ..ами като има ще има и такива дето вземат! Аре стига сте ни занимавали с глупави бабички ! Пък да ми се обиди който си иска ...писна ми ве , всеки ден едно и също в продължение на ГОДИНИ ..*** да си мааму стара ще си разбрал 100 пъти да не кажа 1000 пъти !

fallback