Архив: Булфото

Две жени са поредните жертви на телефонните измамници. 76-годишна жена от русенското село Ценово е дала 2875 лв., съобщиха от полицията в областния град.

Сигнал за извършеното престъпление е подаден вчера в Районно управление на МВР - Бяла в с. Ценово. Потърпевшата разказала, че предишния ден е била измамена със сумата от 2875 лв., които й били поискани под предлог, че ще помогне на полицията при залавянето на измамници и дори ще бъде възнаградена за това като й уредят чрез кмета да й закарат 10 кубика дърва за зимата. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Втората жена е от Ямбол, измамена е от мним служител на пенсионната служба в града. Вчера около 11.00 часа в района на старата автогара в града възрастната жена е била въведена в заблуждение и е дала 500 лева на непознат, представил се за служител от пенсионното.

Мъжът убедил потърпевшата, че срещу дадената от нея сума ще ѝ съдейства да получи помощи за определен период. По-късно тя разбрала, че е измамена и потърсила помощ в полицията.

От полицията отново призовават гражданите да проявяват по-голяма бдителност, да не се доверяват лесно на непознати, независимо за кого се представят.

"Всяко искане на пари от непознати е знак за злоупотреба с доверието Ви. Някои измами са придружени и с кражби, при директните срещи с потърпевшите на улицата или домовете им. Примерите са много: ”Мними врачки, които развалят магии”, “Мними служители, които уж ще съдействат за увеличение на доходите ви”, “Мними търговци на стоки и услуги” и др. По никакъв повод не давайте пари на непознати, независимо кой и по какъв повод отправя искането! Не допускайте непознати хора в дома си! При подобни случаи опитайте веднага да се свържете с близките си, сигнализирате на тел.112 или на районния си инспектор“, призовават от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase