Снимка: Reuters
fallback

Към момента нямаме информация хакерската атака да е засегнала български институции. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, във връзка с кибератаките. От тях пострадаха хиляди организации в почти 100 държави от целия свят, припомня "Фокус".

Oще по темата

"Разговарях и с директора на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и нямаме такива данни при нас. Следим информацията и имаме контакти с партньорските служби", каза още гл. комисар Маринов.

По думите му са взети мерки във връзка със заплахата от хакерски атаки и има звена, които работят в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Къде ще ги засегнат, наща администрация е на хартиени носители или операционна система dos, само че навремето и копувахме windows на страшни цени, за същото нещо румънски министър лежи в затвора, а при нас тогавашния министър на държавната администрация още дава интервюта по телевизията.

9

Анонимен

преди 6 години

wannacry поддържа български език , Все пак може да ги поздравим че са се сетили че има държавата България на световната карта.През цялото време като гледам разпространението най вече Русия , и от там се разпространява към Азия и Европа.Можех да се закълна че това е работа на американци ,но американците не знаят че има български език, е сега съм озадачен.

8

Анонимен

преди 6 години

То и Киро Японеца затова не умря - куршумът не намери мозък. В случая вирусът попадна на още по-големи вируси и терабайти порно масиви.

fallback