Снимка: БТА
fallback

Областната дирекция на МВР в Сливен излезе с официална информация за екшъна в ромския квартал на града, след който жители на квартал "Надежда" се оплакаха от полицейско насилие.

При акцията тази сутрин двама мъже са задържани за нападение на полицаи, а се издирва и трети нападател, който се укрива.

Oще по темата

Полицейската акция е извършена тази сутрин, като е била съгласувана с Районна прокуратура - Сливен.

Инцидентът е станал снощи към 23 часа, когато полицейски екип се отзовал на сигнал за силна музика и бил нападнат от група мъже. Те започнали да трошат служебния автомобил и замеряли униформените с бутилки.

На място пристигнали още три полицейски екипа. В крайна сметка в резултат на нападението са причинени материални щети на две патрулки и е нанесена средна телесна повреда на полицай, който е настанен в МБАЛ-Сливен с наранявания по главата и съмнения за комоцио.

При акцията тази сутрин е била оказана съпротива, което е наложило използването на всички законови средства за овладяване на конфликта и недопускане на ескалиране на напрежението, отчитат от Областната дирекция на МВР.

Образувано е бързо производство под ръководството на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 6 години

щастлив съм , че толкова хора защитават мвр в този случай , това доказва едно , хората и по точно - Българите искат ред , а ние сме страната , която винаги се е гордяла с едно , че умеем да съградим ред и бел-град , демек държава на държавите ;)

22

Анонимен

преди 6 години

Крайно време е някои закони да бъдат променени.Тогава много бързо катуните и гетата ще се усмирят.

21

Анонимен

преди 6 години

Браво на МВР и ДАНС! Защитили са авторитета си взаимно. След като нападаш полицай трябва да си готов на атака от цялата сила на министерството! Иначе утре ще нападат всеки. Браво. Само така момчета. Мачкайте всеки , които посяга на полицията .

fallback