Снимка: Reuters
fallback

Стрелбата в Париж е тежък терористичен акт, който показва, че обстановката във Франция не се е разведрила и няма условия, които да позволят отклоняването на вниманието на специалните служби от проблемите с тероризма. Това коментира проф. Николай Радулов от НБУ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му вълната на насилие във Франция няма да намалява, а напротив - вероятно ще се засили. Противно на очакванията на министър-председателя, който преди дни заяви, че ситуацията във Франция се е променила и специалните служби се справят добре със заплахите, напрежението в страната в контекста на нов терористичен акт продължава. 

Необходимо е бъде създадена реална платформа за взаимодействие на службите за борба с тероризма, коментира от своя страна полковник Тодор Ников.

Тероризмът ще остане основна заплаха за Европа, ако не бъдат предприети мерки в тази посока, смята той. 

"Борбата с терора е неимоверно свързана с интеграционната политика на навлезлите етнически елементи в страните на ЕС", посочи още полк. Ников, допълвайки, че тя е колкото задължение на специалните служби, толкова и на държавите да сменят курса на приобщаване на тези структури. 

 Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria тук и тук 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Таси

преди 7 години

Не само във Франция,в цяла Европа за съжаление ще е така.Древногръцка притча-В един град се появили хитреци и започнали да лъжат хората и да им взимат пари,вещи,имоти.Градския съвет се видял в чудо и изпратил делегация до оракула за съвет.Какво да правим,оракуле,да убием ли хитреците.Не,казал оракула,УБИЙТЕ ГЛУПАЦИТЕ,ХИТРЕЦИТЕ САМИ ЩЕ УМРАТ.

8

Анонимен

преди 7 години

Стрелбата в Париж знак, че Франция не се е успокоилаФранция да търси червената руска следа в атентатите от последните 3 години, германците вече я намериха и обещаха на Путин още 100 години санкции.

7

Анонимен

преди 7 години

Как някак си нежно звучи, не се е успокоила. А проблема се разраства защото службите им не правят необходимото, всеки за когото има данни, че е замесен с тероризъм да се затвори в лагери или експулсира. Службите ги пускат и те си отстрелват, газят, мушкат и каквото се сетите. Каква е тази демокрация, кой я налага в този вид и до кога? Не се ли вземат радикални мерки ще си загиват франсетата периодично. Путин ги избива веднага, какви процеси, какви адвокати и те го знаят. Това е начина.

fallback