Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Двама са задържани заради предполагаема схема за измама на възрастни хора от старчески дом в Елин Пелин. Според прокуратурата хората са били упоявани и връзвани.

Единият от задържаните е директорът и собственик на хосписа д-р Йорданка Неферова, а другият е съдружникът й Димитър Иванов. Още двама души се издирват по подозренията, които накараха разследващите да нахлуят в дома за възрастни хора.

Подозренията са, че възрастни хора са упоявани и принуждавани да подписват пълномощни, с които техни имоти са били прехвърляни на неизвестни към момента лица, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от Елин Пелин.

26 души живеят в старческия дом, а за тях се грижат няколко санитарки, които не са сред арестуваните. Роднини на възрастни хора пристигат в дома след обаждания от криминалистите, които са им съобщили, че може да няма кой да се грижи за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Никои

преди 7 години

Вместо да коментирате, отидете да работите а не да чакате само цирк. На които не му харесва, да не води там блиските си, никои не е на сила.

33

Ястреб Oсманлията

преди 7 години

Хайдутлъкът е вкоренено в гените на българина! Затова пантеонът им на национални герои е фрашкан до покрива с портрети на хайдути (на български е разбойник) като Петко Войвода, Хаджи Димитър и пр., детеубийци и обирджии като Васил Левски, пияндета като Христо Ботев, сексуални дивианти като Иван Вазов и пр. и пр. и пр.!! Лош мат'рял, много лош!! Дори гюбре за дива люцерна не става от това разхищение на органичен материал, наречен булгаар!!

32

Анонимен

преди 7 години

Това е наследство от 5 вековното тур. робство

fallback