Снимка: архив, Булфото

Работодател бе осъден за принуда и сплашване на работник. Той бе обвинен, че е принудил със сила свой служител,  да се подпише, че е получил заплата за 3 месеца, въпреки че такава не е изплащана.

Георги Й. получи 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Такова е решението на Окръжния съд в Благоевград, като потвърди решението на районния в Разлог.

В.Т. работил като шофьор от 2010 до май 2013 г. в частната фирма. Напуснал, защото не получил заплатите за първите три месеца на 2013 г. Дал на шефа си номер на банкова сметка, където да му се преведат заплатите – общо около 1000 лв.

Вместо това работодателят го повикал лично в офиса. На 14 септември 2013 г. бившият шофьор отишъл в кабинета, а там шефът му го принудил да подпише ведомостите, че е получил дължимите му трудови възнаграждения за месеците януари, февруари и март, без обаче да му даде парите.

Употребил сила като го ударил  два пъти с юмрук по главата и опрял нож на шията му, пише "24 часа".

Заплашил го, че няма да излезе жив от офиса, ако не подпише ведомостите. Мъжът направил това от страх, после бързо си тръгнал и се оплакал в полицията и прокуратурата.

Съдът призна работодателят Георги К. за виновен и му даде условната присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase