Снимка: Булфото, архив
fallback

Телефонни измамници претърпяха провал, след като два от опитите им да измъкнат пари от жени от Сливен, бяха предотвратени.

Жена на 56 години от града е получила телефонно обаждане от измамници, събрала всичките си спестявания и ценности, сложила ги в чанта и ги хвърлила през терасата.

Нейна 52-годишна съседка видяла изхвърлената чанта и я върнала на собственичката преди измамниците да я приберат, съобщиха от полицията.

По същото време в банков офис в Сливен възрастна жена е направила опит да изтегли всичките си спестявания, но служителите заподозрели, че е възможно да е станала жертва на измама.

Те успели да я разубедят, като по-късно тя описала случая на полицейските служители.

Измамниците са се представяли за "полковник" и "главен комисар". Те убеждавали жертвите, че трябва да помогнат на полицията за задържането на телефонни измамници.

Вчера в полицията в Сливен са постъпили пет сигнала за опити за телефонни измами. ОДМВР предупреждава гражданите да бъдат бдителни и да предупредят свои близки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

До До 2Напротив и по новините като ги дават им личи, че гласуват за БСП.

13

Нона

преди 7 години

Не се бъркайте в живота на хората!Парите са си техни и могат да правят с тях каквото си пожелаят!Сега какво?Сума пари стоят ей така за нищо, а могат да се влеят в икономиката на страната.

12

Anon

преди 7 години

До този дето питаше защо не проследяват телефоните и собствениците им- за нещастие има много начини да се обадиш на телефон от "не- телефон"... и няма проследяване... единственото решение не е техническо а законово. Много от хората на които им звънят знаят, че е измама. Ако полицията се интересуваше щеше за един месец да излови няколкото основни играча. Ама защо да се занимава...

fallback