Архив: Булфото

Пиян и неправоспособен шофьор блъсна патрулка след отказ за проверка и полицейска гонка в Шумен, съобщиха от полицията в областния град.

30-годишният шуменец бил зад волана след почерпка с ракия. Около 1 часа тази нощ екип на "Пътна полиция" подал сигнал със стоп палка на водач на Форд "Фиеста" със сливенска регистрация, който се движил по ул. "Ген. Скобелев" в Шумен.

Водачът не спрял, по-късно колата била засечена на съседна улица. Последвала полицейска гонка. Малко преди МБАЛ – патрулката го изпреварила и подала на водача звукова и светлинна сигнализация.

Освен че не спрял, водачът предприел изпреварване, блъснал странично патрулния автомобил, счупил огледалото и охлузил цялата лява страна на патрулката. Продължил с висока скорост и се ударил в метален стълб за улично осветление, слязъл от колата и побягнал. Полицаите обаче го настигнали и задържали.

Установено било, че водачът е неправоспособен, 30-годишен от Шумен. "Форд"-ът, който бил спрян от движение през 2016 година, нямал технически преглед и застраховка "Гражданска отговорност", бил собственост на мъж от котелското село Ябланово.

Задържаният е тестван за алкохол. Дрегерът отчел 0,64 промила в издишания въздух. На нарушителя са съставени осем акта за установените нарушения.

След справка станало ясно, че има влезли в сила наказателни постановления за различни нарушения в размер на 3720 лева, които не са платени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase