Задържаният за убийството Йоан в съда. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Има вероятност да започне разследване за действията на съучениците на Йоан Матев и на директора на частното училище, където той е учел, пише "Труд", като се позовава на криминалисти.

Йоан бе оставен в ареста в петък, след като бе обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, който бе прободен смъртоносно с нож на 2 юни 2015 г.

Oще по темата

Децата го разпознали по разпространението от МВР кадри, но не сигнализирали полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съучениците обсъждали наблюденията си с учителите, както и с директора на училището. Дори той призовал Йоан да си намери извинителна бележка за 2 юни, въпреки че нямало такава практика в училището. Всички обаче запазили мълчание, вероятно от страх.

На заседанието в съда стана ясно, че за разкриването на Йоан помогнала и негова съученичка, която се свързала с приятелката на убитото момче - Лора.

Столични криминалисти проверили хиляди телефонни разговора и успели да изолират мобилния телефон на Матев, който се намирал в часа на смъртта на Георги в района на пейката, където бе открито тялото му.

В хода на разследването стана ясно още, че Йоан е сподел на брат си Марсел, че е станала грешка и е наръгал момче с нож.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

164

Gogo

преди 7 години

Това девоиче и семеиството и какъв тормоз ги очаква сега не ми се мисли просто

163

Анонимен

преди 7 години

До АнонименАха - в Рабфака, толкова любим на гербавите.Мое лъжливо момченце - на "гадния" СОЦ му трябваха инженери и лекари и там се приемаха хора, които ще работят след това. Във всяко военно училище нямаше проблем да те вземат. В ПЖИ (железничарското) също нямаше проблем да учиш.Виж, в АОНСУ (училището за партийни кадри) не приемаха кой да е. В школата в Симеоново също се влизаше с връзки. А Рабфака беше за роднини некадърници, предложени от партията. Ти май за там рониш сълзи...

162

Анонимен

преди 7 години

Значи МВР самостоятелно не може да намери един нож на 6 метра от местопрестъпление, нито убиец, заснет с видеокамери, но приблемът бил, че никой не им е казал по-рано кое е лицето. Вие нормални ли сте бе??? Каква сигурност гарантирате на хората които ви съдействат? Това девойче Стефани дали няма да си гледа зад гърба сега 30 години докато се точи делото? Нещо анонимнист да запазвате, ала бала? А в това време целия "експертен" екип на разследването ще вземе по 20 заплати за довиждане.

fallback