fallback

Общ преглед

Над 1500 литра нелегална ракия са били открити в Троянския манастир, съобщават от Агенция "Митници".

От там допълват, че митничарите са извършили на 8 февруари рутинна проверка на търговски обекти на територията на Троянската Света обител, в които се предлагат алкохолни продукти. Установено било, че предлаганата стока е с валиден акцизен бандерол.

При последваща проверка на едно от избените помещения обаче униформените открили 1500 литра ракия в бутилки и бидони без документи за платен акциз, както и 372 бутилки по 0,5 л. ракия без бандерол.

Игуменът на манастира – Велички епископ Сионий обяснил, че намереното количество ракия е колекция на Светата обител, събирана много години от неговите предшественици и трябва да остане в манастира като традиция и спомен, защото никога не е използвана за търговска цел.

Дядо Сионий обяснил, че най-старата ракия е от 1965 г.  Той допълни, че ракията е била запечатана по надлежния ред, според законите на страната. Част от нея е взета за необходимите проби.

По думите му от Агенция "Митници" са проявили разбиране и предстои подписване на споразумение, с което от манастира ще бъде платен акциз на ракията, за да може тя да остане в Светата обител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Пламен

преди 7 години

до Погнусената Христина-е у вас ли да я занесат ракията,естествено,че ще си остане в манастира.Голяма бяла птица/***/!

32

Христина

преди 7 години

Погнусена съм от тази история. "Ракията да останела в манастира". То какво ли друго да очакваме?!

31

Анонимен

преди 7 години

Държавата се разграбва поголовно а те са тръгнали да роватя по хорските и манастираски изби!

fallback