Снимка: Dnes.bg
fallback

Две телефонни измами за общо над 15 000 лева са станали в Монтана за ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Към 11.00 часа в понеделник неизвестен се обадил по телефона на 49-годишна жена, живееща в блок в ж.к. "Младост" в Монтана. Той се представил за криминалист от полицията и поискал съдействие за залавяне на група телефонни измамници.

За целта жената трябвало да хвърли всичките си налични пари през терасата на апартамента си на човек, който чакал долу да ги вземе. Мнимият полицай обещал, че измамникът ще бъде задържан малко след това и парите ще бъдат върнати веднага. Жената повярвала и хвърлила от балкона си 6000 евро, 900 лева и 120 паунда.

Тя видяла как непознатият отнася парите и след като в продължение на час никой не й се обадил да върне сумата, тя позвънила в полицията. Едва тогава разбрала, че няма никаква полицейска акция и е измамена.

По абсолютно същия начин към 17.00 часа бил измамен мъж на 77 години от областния град. Той също повярвал, че помага на полицията и хвърлил през терасата на жилището си 2400 лева на измамник, който чакал под нея.

По двата случая са образувани досъдебни производства, измамниците се издирват.

От полицията отчитат, че през последния месец в Монтанско са станали над десет подобни измами. В един от случаите жертва даде 22 000 лева и много златни бижута, в друг - 20 0000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Дзъ

преди 7 години

Възрастовата граница на сътрудниците на полицията, т.нар. балкониери пада драстично.... егати народа сме

5

Анонимен

преди 7 години

Tова е дело на координатори на бесепето , събират пари за изборите ,после ще увели4ът пенсиите и "пито -платено" .

4

Анонимен

преди 7 години

Да се чудиш полицаите де кибичат по цял ден.

fallback