Архив: Булфото
fallback

МВР отчита рязък спад на незаконните опити за преминаване на държавната ни граница в последните месеци на миналата година.

След изготвен анализ на миграционния натиск за периода 2013 – 2016 г., през последните месеци на изминалата година са отчетени най-ниски нива на опитите на граждани на трети страни за незаконно преминаване на територията на Република България.

Според данните за месеците ноември и декември 2016 г., регистрираният спад е съответно до 122 и 74 мигранти, съобщиха от МВР.

През последните години Република България, по силата на своето географско положение и като външна граница на ЕС, е подложена на засилен миграционен натиск. Той е едно от най-сериозните предизвикателства пред националната сигурност на страната. 

Ограничаването и противодействието на незаконната  миграция и превеждането на чужденци през границата е основен приоритет в дейността на МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

Като се стопли ще плъзнат пак. И да не дойдат ние пак ще живем по зле от тях.

12

Анонимен

преди 7 години

Смятай-при такъв студ,толкова много!Като се вдигне над нулата,какво ни чака!!

11

Къртицата

преди 7 години

Поради лошото време сме в отпуска по-вечето каналджийи но след като снега се стопи и времето се управи ви обещаваме ще наваксаме с една 0 нула зад 74 и ще станат 740 както си беше до сега ;)

fallback