Снимка: Булфото
fallback

Плевенска област е сред шестте области, в които ще се работи приоритетно срещу битовата престъпност.  Специализираната национална операция срещу битовата престъпност, провеждана в момента, за първи път в практиката на МВР, е гарантирана финансово с 5 милиона за допълнително гориво и 2 млн. за автомобилите, каза в Плевен вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Сега създаваме финансова, кадрова и ресурсна обезпеченост за провеждане на операцията. Тя уточни, че това означава допълнителен кадрови потенциал и техническо оборудване.

Бъчварова посочи, че в рамките на този бюджет това не може да бъде осъществено, защото населените места са 5 хиляди в страната.

По думите й с развитието на технологиите ще създадат по-добра организация на патрулната дейност и ще въведат там, където е има възможност, видеонаблюдение.

Министърът допълни, че цялостният процес ще бъде подкрепен и от назначаването на новите длъжности в МВР за охрана. Според нея това ще осигури присъствие на опитни хора, които вече са имали полицейски правомощия.

Всеки, който след 2 седмици дойде на позицията в МВР, ще може да продължи, а не да започва отначало и да търси средства. Това е форма на приемственост, необходима и на обществото, и на министерството, обясни вътрешният министър в оставка.

Планираме в скоро време да бъдат назначени 1100 сътрудници - 600 по границата, 550 към националната полиция и останалите 1500 - 1600, които са преминали конкурс, в момента се обучават, каза министър Бъчварова.

Така в края на т.г. ще има допълнително присъствие на около 3000 нови служители, посочи тя.

В Плевен престъпността е намаляла с около 9%, а разкриваемостта се е увеличала с 10% спрямо м.г. заради засиленото полицейско присъствие в проблемните селища, отчете шефът на плевенската полицейска дирекция комисар Красимир Начев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

am ban ban

преди 7 години

Ko kaza?Hoopp ...Miankei, taz visoka matematitikaka kide sa ga nauchila ma?! V Pleven s Cicka pri iadrenite pribori li?!

24

ШАРАН БГ

преди 7 години

Същата тази господжа само преди няколко месеца обясняваше, колко било трудно да се назначи един човек в органите на МВР За проучване, тестване / физическо и психическо/ били нужни около 2 /две/ години време.!!?? И сега, дни преди да си отиде,изведнъж се изхвърля и "назначава" не трима, не 30, не 300, а 3000 човека до края на 2017 година! И ще се тушира битовата престъпност в цели 6 /шест/ области. А другите 22 - кучета ги яли!?

23

Един бивш полицай

преди 7 години

Да ви кажа честно,ежедневно си пием кафето няколко човека,бивши колеги,тук в квартала,и искренно се забавляваме с простотиите на госпожата?!Тя,така и не разбра,че хал-хабер си няма от тая работа?!Аз не виждам кой от бившите,с изключение на един-двама,ще си развали рахатлъка и тръгне,както правилно е отбелязано в един коментар по-долу,да се занимава със селски истории?!Б.Б. още като Главен секретар вби клина между бивши и настоящи, и унищожи приемственоста,а сега тръгнал да дири под вола теле?!

fallback