Снимка: архив, Булфото
fallback
Бисер Андреев, който през лятото на 2011 г. убива по непредпазливост в катастрофа двама пешеходци бе осъден на три години условно с 5 години изпитателен срок.
 
Той бе лишен и от правото да управлява автомобил 6 години, както и да плати 15 000 лева разноски по делото, съобщава "24 часа". Присъдата бе прочетена от съдия Вера Чочкова преди минути в Съдебната палата. Това е второ гледане на делото от СГС, което преди година бе върнато от Апелативния.

Трагичният инцидент стана на 3 август 2011 г. в 1 през нощта, когато младежът предизвикал катастрофа, движейки се с несъобразена скорост. Бисер загубил контрол над БМВ-то си и се ударил в ауди. След удара с колата си той прегазва 39-годишната Паола Тодорова и приятеля й Николай Спасов (34 г.) на тротоара на столичния бул. "България" в района на площад "Ручей".

Oще по темата

"Върху това дело има огромен натиск", каза Бисер Андреев в правото си на последна дума. "Не съм прокурорски син, маминото глезено синче, а млад човек, който учи, работи и се труди. Съвестен съм", каза още Андреев, който работи към съдебна охрана.

По думите на защитата му той е можел да избере и по-лек път за разглеждане на делото, но защото иска да излезе истината наяве е избрал по-тежкия.

Според представена шесторна автотехническа експертиза, при разрешение 50 км/ч Бисер е карал с 30-40 км/ч над допустимото. Той не е съобразил, че по това време настилката е била много хлъзгава, навлязъл е в средната лента и се е ударил в другата, намираща се в близост кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 7 години

Това не е съдебна система, а цирк...

46

A

преди 7 години

Не съм специалист по право,но не мога да си представя при какви обстоятелства може да се точи едно такова дело 6 години!!!!! А изходът му дори не искам да коментирам!

45

До 37

преди 7 години

Опасявам се, че не си напълно прав. От зората на демокрацията се даде възможност на съдиите за вземането на решение по вътрешни убеждения, каквото и да значи това и както и да се разбира. Да не говорим, че едва напоследък започна да се прави "нещо" за избягването на противоположни решения по идентични случаи на последна инстанция.Всичко е оставено на самотек и евентуално на съвестта, ако делото попадне при съдия уважаващ общоприетите ценности и морал, може да се разчита на справедливост. Но...

fallback