Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Миграционните потоци не се оказаха причината за терористичните атаки. Това коментира секретарят на Съвета по сигурността към МС Георги Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Общият граничен контрол в Европа е единственото решение, смята той. "ЕС и всяка държава членка имат бъдеще само ако развиват общите мерки на противодействие, защото по този начин могат да се развиват и формите на сътрудничество с трети страни", заяви Кръстев. 

Една от неотложните мерки, които бяха предприети в сферата на сигурността е приемането на Закона за противодействие на тероризма в края на 2016. "Без него институциите биха били с "вързани ръце" и в невъзможност да действат при извънредни ситуации", отбеляза той. 

Преодоляването на конфликтите в Сирия и Ирак рязко ще намали натиска върху европейските граници особено от гледна точка на търсенето на бежански статут, коментира още Кръстев. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Коментари Напиши коментар

25

пенко

преди 5 години

Плешив си ,матов си, с дебели вежди си, с вампирски поглед си ...значи си от нашите !!! Обаче не си Моше, не си Давид, не си Йехов, не си Шало. и т.н. ..значи маже да си палестинъц, египтинъц, хорезмин, "вавилонъц гадън" и т.н. Няма вече САЩ и САЩИ -клъц, пръц за евр ... мръц ! Ех Самюъл ... ех Айн

24

Анонимен

преди 5 години

Къф е тоя гнусен лъжец?

23

Поп Андрей

преди 5 години

Кръстев Георге , каквото и да си учил чадо, ако бог не ти е дал една искрица ум и разум, тейко ти на халост е хвърлил парите си, за да те изучи. Дипломата са ти я дали, но бог не ти е дал оная искрица, а той я дава по рождение.