Снимка: Dnes.bg
fallback

28-годишният Илиян Рангелов, който направи самопризнания за жестокото убийство на приятелката си Милена в пловдивското село Куртово Конаре, е опитал да се самоубие тази сутрин.

Той е рязал вените си, а пред съда се яви с бинтована ръка.

Илиян Рангелов, обвинен в убийството на годеницата си 26-годишната Милена Динова, остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд на 1 януари.

Прокуратурата поиска възможно най-тежката мярка – "задържане под стража", след като изтече 72-часовият му арест.

Прокурорът обясни, че е направен следствен експеримент, имало е много претърсвания и изземания. При едно от тях е намерен нож, който съответства според съдебно-медицинската експертиза като форма. Иззета е проба ДНК, резултатът от която се очаква да излезе, но при първоначалната експертна справка профилът на материала, иззет от ножа, съответства на профила на Милена.

Oще по темата

След убийството Илиян е инсценирал заспиване, опитал се е да отклони разследващите, но след това е последвало самопризнанието. Касае се за остри отношения помежду им. Иззети са и телефоните и е прегледана кореспонденцията помежду им, която потвърждава изострените им отношения. През последните дни преди убийството момичето по някакъв начин е дало повод за ревност, стана ясно в съдебната зала.

Въпреки чистото съдебно минал и добрата му репутация в селото прокуратурата смята, че обвиняемият може да въздейства върху свидетелите и самото разследване , тъй като се е опитал да заличи следите от делото си. От многото разпити, които са проведени, може да се направи заключение, че той е склонен към агресия. Същото са потвърдили и родителите на Милена.

Според адвокатите обаче той не би се укрил и не би извършил други престъпления. Адвокатите коментираха, че не могат да си обяснят как се е стигнало до инцидента вчера – опит за самоубийство. Той е рязал вените си, а пред съда се яви с бинтована ръка.

Последните думи на Рангелов пред съдиите бяха: "Няма какво да кажа. Искам по-лека мярка, домашен арест, искам да отида при майка ми и при баща ми, и психиатър, който да ме лекува".

Майката на мъжа, след като чу мярката, произнесена от съдията, започна да плаче - не вярвала, че синът й е виновен.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 5.01.2017 г. от 10 часа..

Dnes.bg припомня, че тялото на Милена бе намерено близо до къщата, в която живее. Младата жена работела в месокомбинат в съседно село и тръгвала на работа за нощна смяна към мястото, където я чакали колегите й. Именно те подали сигнала в полицията, че тя не е дошла на уговореното място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

super pi`

преди 7 години

ееееееееееее колко ще има да мисли бедна му е фантазията,знам аз какво става по нататък

36

майка

преди 7 години

Този мръхльо къде е тръгнал да се жени , семейство да създава като се държи за полата на мама и плаче и за мама и за тате.?! да си бе стоял при тях вместо да зачерня семейството на Милена. Сега ще има споразумения с неверните адвокати и ще си го пуснат като пеленаче за да се нацоца от мама.

35

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

човек дето иска да умре, не си реже вените напреко.наранили са го да пледират временна невменяемост

fallback