Снимка: архив, Булфото
fallback

ГДБОП е подхванало случай на изнудване на наематели на обекти на плаж Бургас-север, алармираха социалистите.

Сигналът от наемателите е бил пратен в комисията по корупция в парламента, а оттам депутатите са го дали на антимафиотите.

При хората са отишли мъже, които са казали, че са представители на новия концесионер и са им искали пари, а формално концесията щяла да стане факт през януари, обясни Атанас Зафиров от БСП.

Заради този случай, а и още няколко такива оплаквания, червените обвиниха кабинета в оставка, че отдава по напълно непрозрачна процедура концесиите на най-аткрактивните плажовете по родното Черноморие.

Не е нормално и справедливо концесиите на плажовете да се дават от правителство в оставка, скочи Зафиров.

След като стопанисването на плажовете беше прехвърлено от регионалното министерство на това по туризма, е нужна актуализацията на около 60 процедури по отдаване на концесия.

Според червените обаче освен, че това ставало непрозрачно, било и много бавно.

"За момента имаме обявени 8 процедури, но резултат от тях няма. Ако се движим с това темпо, може би ще са необходими 8-10 години да бъдат приведени в актуален вид всички процедури и договори за концесиониране на тези плажове", коментира соцдепутатът Манол Генов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

бургазлия

преди 7 години

Това са общинските съветници от ГЕРБ Димчо Грудев и си е.Наскоро оглеждаха най голямото заведение ФИЕСТАТА на самия северен плаж.Същото заведение е затворено за неплатена огромна сума данъци.

1

Анонимен

преди 7 години

Защо червените се месят ?!Техните хора изтърват местата по плажовете и касата на БСП ще олекне?!

fallback