Снимка: Булфото, архив
fallback

15-годишният афганистанец, който беше опериран заради мозъчен кръвоизлив след бунта в лагера в Харманли, вече е контактен и е изписан от старозагорската болница. Младежът е транспортиран до лагера в Бусманци, съобщи bTV.

Той обаче се нуждае от наблюдение и долекуване, включително и заради проблеми с белите дробове, които са били открити допълнително.

Oще по темата

Младежът беше опериран по спешност на 27 ноември, а после беше поставен в медикаментозна кома. По време на приема му не беше съобщено дали е участвал в бунта в Харманли и каква е причината за мозъчния му кръвоизлив.

15-годишният мигрант е от групата задържани след размириците в Харманли, които бяха преместени на следващия ден в Елхово. Оттам беше закаран по спешност в болницата в Ямбол.

Шефът на спешното отделение д-р Валентин Вълчев тогава обясни, че афганистанецът е с фрактура на черепа и голям епидурален хематом, като обикновено причината за такива наранявания са тежки, сериозни удари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Прави.но са написали-" след " бунта.Вътрешна работа.Малкият се е бил с батковците.Ге.й.ска им работа

7

Циник до 8

преди 7 години

А ти какво ? На оригинален ли се правиш? Да - може и да има пенсионери които са скътали някой лев за черни дни...може и децата имда помагат! Аз самия през годините съм изпратил хиляди евро на нашите - и съм горд с това! И двамата починаха, но поне живяха с достоинство, и не им се наложи да бъркат по кофите!А иначе - за кръвоизлив в мозъка - се предполага, че трябва да има такъв! Тарамбуките май само ганглии имат...и въпроса е правилен - кой плаща за лечението?!!

6

Анонимен

преди 7 години

Кои пенсионери бре, тези дето всеки ден фъргат от терасата по 15-20 бона ли?

fallback