Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

Млад мъж от Плевен твърди, че е жертва на полицейско насилие. По думите на 26-годишния Виктор Балиев той е бил отведен с белезници във Второ районно управление преди два дни и там му е нанесен побой. Освен това бил принуден да кляка и става до припадък.

Инцидентът се е случил на 1 декември около 20.00 часа. Тогава Виктор разбира, че брат му е катастрофирал на едно кръстовище в града. Той се запътва към мястото на местопроизшествието, където униформен го спира и бута.

По думите му, младежът инстинктивно също го бутнал. Полицаят му казал: "Нали ти казах да махнеш тази кола от тук". От там нататък двама полицаи минават зад него, заключват му ръцете отзад и го водят към патрулната кола.

Единият от униформените се заканил, че ще го пребие. Нанася му няколко удара, докато момчето е в колата. След това Виктор бил отведен до районното управление заради нападение на полицай, съобщава Нова тв.

Там го посреща трети униформен с удар в гърдите. Последвали удари и от тримата органи на реда. След това те го отвели до мястото на катастрофата да си махне колата, а от там - се върнали отново в управлението, където по твърденията на Виктор - издевателствата продължили.

Питали са го дали ползва наркотици и упойващи вещества. Казал, че не пуши и не пие.Последвал бой в коридорче на управлението.

Самият Виктор не е криминално проявен. Съдебното му минало е чисто и за първи път се среща с полицията. От районното управление в Плевен са отрекли да има насилие над момчето и полицейски произвол. Обяснили, че Виктор е бил доведен, защото се е държал арогантно по време на огледа на местопроизшествието.

Все пак ще има вътрешна проверка по случая, а младият мъж вече си е извадил медицинско свидетелство и е наел адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Гошу

преди 7 години

Ха-ха-ха, статията е написана уникално! Петя Славова да сменя професията, личен съвет :)

134

Киро Кюмюря

преди 7 години

шушляка е виновен, нищо, че хленчи по всякакви медии... правил се е на бабаит, ама не е познал! Бой по манерката!!!

133

Анонимен

преди 7 години

tva 4e sa go poopuhali i tova 4e pretrepvat tuk-tam nekoe leke, tova hi ne dava pravo na toia i onia da pisat losi raboti za vsi4i policai.m4i to ako vseki po4ne da pise, to za edin loven sezon site nasi pisateli 4e budat potroseni i posle koi ste pise be

fallback