Снимка: Архив, Reuters
fallback

Екоинспекцията във Враца затвори два нелегални цеха за производство на найлонови торбички в село Попица. Местни жители забелязали, че от частни постройки излиза дим с остра миризма на химикали и че се вдига много шум от машините вътре и подали сигнал.

При проверката в едното помещение са открити 1500 килограма найлонови отпадъци.

В него се извършвала преработка на изхвърлени на боклука пластмаса и полиетиленови торбички, но без необходимите документи и разрешителни. Помещението било оборудвано с 2 мелници, сепарираща вана, винтова преса, линия за щрангово гранулиране, циклон и смесител, пише "Монитор".

Вторият цех се помещавал в пристройка от метална конструкция, оборудвана с абсолютно същите машини.
Открити са около 500 килограма бали от отпадъчни полиетиленови торбички и чували, подготвени за преработка и около 400 кг млянка.

Дейността на двата цеха е прекратена веднага, а на собствениците им са съставени актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

еее съседа толкова се е вманиачил да си рециклира че си купил машинка. За лична употреба, какво толкова?

12

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

тъпите северозападнали спенсове са наклеветили некой човечец да му затръкат бизнесо, сега ще се приберат и ще напалят печката с вчерашния вестник, стари пантофи и парцали с машинно масло и ще им замирише на рози и ще дойде васил коларов да им раздаде коледни надбавки.

11

Сп???нс

преди 7 години

преди 15-тина години комшията ми работеше в цех за производство на пластмасови дреболии , даже не беше за рециклиране , а се използваха "чисти" гранули. Та беше се свил до 50-тина кила , и скоро след това замина за чужбина - 2 години по късно не можах да го позная , изправил се , качил килограми , направо се беше подмладил.

fallback