Архив: Булфото
fallback

23-ма чужденци, сред които шестима непълнолетни, са задържани при операция срещу нелегалната миграция във Видинско, съобщиха от МВР.

Съвместна операция за противодействие на нелегалната миграция в региона е проведена през изминалото денонощие от служители на РУ-Кула и ТДНС-Видин.

На 2 ноември около полунощ по пътя Димово-Макреш полицаи направили опит да спрат за проверка "Фолксваген Транспортер" с видинска регистрация. Шофьорът не се подчинил на сигнала и продължил движението си.

Последвало преследване, в землището на село Макреш водачът изоставил превозното средство и избягал. В товарния отсек на автомобила служителите открили 23-мата чужденци. 17 от тях - били задържани за установяване на самоличност, на останалите шестима души - непълнолетни, е предоставена полицейска закрила.

При извършени проверки самоличността им е установена – граждани на Афганистан и Пакистан, кандидат-бежанци. Само един от тях няма документи.

Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието, колата е иззета. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани четирима български граждани, местни жители от региона – на 24, 34, 37 и 47 години, заподозрени за нелегалния трафик.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Видин. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Super ogradi sa milioni pari sa pensii nama kasinata rest. Na mutrite obirat tapsnarite koito im palnat guschki sprete da igraete i da vi saribjavat milionetite Vs e kradene i ot tototo lotototo tn

7

RUSSIA the best

преди 7 години

Някой да ме " светне " многото заловени бежанци около Видин къде се настаняват след ареста ?

6

Анонимен

преди 7 години

Това са 'бежанци' от тайната война между пакисран,афганисран и планетата на маймуните.Защо бягат от държавите си като искат да наложат същите порядки навсекъде?1

fallback