Снимка: архив "Булфото"
fallback

Скандалът с битата в Пазарджик лекарка се разраства. Близки на нападателите подадоха жалби срещу д-р Гергана Анчева в прокуратурата, защото ги обиждала и отказвала да се погрижи за катастрофиралия им син.

Жалбата е от родителите на катастрофиралото момче, заради което се стигна до скандал и бой в болницата. Според родителите му лекарката се държала арогантно и не му оказала помощ.

“Когато са свалили сина ми и са го оставили в коридора на спешната помощ, първоначално никой никакво внимание не му е обърнал. Момчето, което са задържали ми и племенник. Той е почукал на вратата и е помолил някой да излезе и да окаже помощ. Тя напсува племенника ми. Не мисля, че жена, майка, лекар може да изрече такова нещо”, заяви майката на момчето, което пострадало в катастрофа и заради което се наложило да ходят в спешното, съобщи "Нова телевизия".

Oще по темата
Д-р Анчева отхвърли твърденията. По думите й малкият пациент бил посрещнат веднага, а агресията била от страна  на неговите близки.

"Придружаващият го близък псуваше и викаше, искаше хирург на място. Не ни позволяваше да прехвърлим пациента на нашата носилка. Помолих да напусне и повиках полиция. Влезе охранителят да го изкара, нападнаха го. Опитах се да му помогна и тогава ме удариха. Получих бели петна, загубих равновесие”, разказа д-р Анчева.

Близките от своя страна отричат да са удряли лекарката. Имало само боричкане.

Д-р Анчева ще съди нападатателите, а колегите й започнаха подписка за законодателни промени и строги санкции в такива случаи. Те са възмутени и ужасени от отношението на хората към тях. Според медиците то е безобразно. Доказателство за това са коментари в социалните мрежи, че именно това заслужават.

Статистиката за нападнатите лекари е стряскаща. Миналата година са били нападнати 48 лекари, които работят в Спешната помощ, като само за два от тези случаи има осъдителни присъди. От началото на годината досега са нападнати 28 екипа на Спешна помощ. Има влязла в сила само една осъдителна присъда, въпреки че са образувани 15 дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

койчо

преди 7 години

За отзивчивите и добри лекари уважение, за наглите и незнаещи мяра - бой до посиняване! Точка!!!

65

Анонимен

преди 7 години

До койчоИ аз през лятото, нощем, вдигнах кръвно 240, задушавах се, хриптях, ръцете и гърдите ми изтръпнаха от болка, едва се движех, пулсът стигна 170... Извикахме такси, отидохме в специализирана държавна болница, където съм диспансеризирана. Превита, се осмелих да застана на единствената отворена врата пред "спешното", а оттам, една от 4-те седнали на лаф бели престилки се разкрещя, какво правя тук, да изляза навън, да се регистрирам, като не каза къде, и да чакам ред. Смили се една сестра.

64

Джи

преди 7 години

В спешните често съм виждала как цялата матова рода се опитва да влезе в Спешните, пререждат истински болните, само викове и цинични крясъци на измисления им език. Докторите излизат, виждат веднага кой е наистина за спешна помощ и преглеждат първо него. Този със сътресение от лек сблъсък с кола може да почака час.

fallback